A vállalkozói generációváltást támogató programban elkészült a kérdőíves felméréstanulmánya és a járványhelyzettől függően indulnak a képzések

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedő és Vendéglátó Vállalkozások Érdekképviseleti Szervezete és a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége márciusban megindította a GINOP-5.3.5-18-2018-00012 kódszámú „Vállalkozói generációváltás munkaerőpiaci megoldása az Észak-Magyarországi régióban” című Európai Uniós forrásból finanszírozott projektjét a Széchenyi 2020 program keretében. A program lebonyolítása során a konzorciumi partnerek megkerestek 150 vendéglátó vállalkozást a régióban egy tematikus kérdőíves felmérés céljából, és ennek elvégzése után megszületett a vállalkozói véleményeket tartalmazó összefoglaló tanulmány.

A programot megvalósító szakmai érdekképviseletek folyamatos tájékoztatást adnak a nyilvánosságrészére a program állásáról, mert a jelenlegi járványhelyzet és a fokozódó korlátozások indokolják aprogram folyamatos aktualizálását és az érintettek nyilvánosság útján történő tájékoztatását. Azérdekképviseletek sikerként állapítják meg, hogy a járványhelyzet ellenére megvalósult a programbabevont 150 vendéglátó vállalkozás mélyinterjúk céljából történő megkeresése, és elkészült a kérdőívesfelmérés feldolgozását tartalmazó tanulmány. A tanulmány elkészítésével lehetővé vált, hogy atapasztalatokról tájékoztatást adjanak a program során tervezett szakmai rendezvényeken, és atapasztalatokat beépítsék a célcsoportot alkotó vállalkozások és leendő átvevők kompetenciafejlesztésére vonatkozó ingyenes képzésbe.

A vállalkozói kérdőíves felmérés tapasztalatait tartalmazó tanulmányt a konzorciumi partnerek szakmai konzultáció keretében átadták azoknak a szakértőknek, akik tanácsadóként fogadják a problémákkal hozzájuk forduló vállalkozásokat a program honlapján, és korábbi sajtóközleményben is meghatározott tanácsadási helyszíneken és ügyfélfogadási időpontokban. A konzorciumi partnerek a járványhelyzet figyelembevételével és az ezzel kapcsolatos felnőttképzésre vonatkozó korlátozások betartásával megindítják a célcsoportot alkotó vállalkozók és a vállalkozások potenciális átvevőinek ingyenes képzését. Tekintettel a járványhelyzetre a képzésekről és azok eredményeiről folyamatosan lehet tájékoztatást kapni a program önálló holnapján a www.generaciotvaltunk.hu oldalon. Az érdeklődőknek személyesen is tájékoztatást adnak a konzorciumi partnerek a projekt központi irodájában, ahol folyamatosan információ kérhető a projektmenedzsertől, és a szakmai végrehajtóktól. A képzések szervezésében a régióban a konzorciumvezető együttműködik a régióhoz tartozó Nógrád és Heves megye területén működő KISOSZ szervezetekkel. A honlapra a tanulmányok, szakértői anyagok közé a kérdőíves felmérés eredményének megismertetése céljából felkerült a tanulmány teljes tartalma.

A programmal kapcsolatban további információ kérhető a projektmenedzsertől: Veresné Bodnár Emesétől 06-20/3712009, borsod.kisosz@t-online.hu